4 sfaturi utile pentru alegerea unei friteuze profesionale

15/12/2022
de catre Sorina Altiparmak

O friteuză profesională este un echipament HoReCa des utilizat în bucătăriile profesionale din cadrul restaurantelor sau fast-food-urilor. Cu ajutorul acesteia se pot prepara numeroase feluri de mâncare. Principalele tipuri de friteuze profesionale sunt cele electrice sau cele care funcționează cu gaz.

Cum alegi modelul potrivit pentru bucătăria ta?

Iată câteva criterii de care poți ține cont atunci când vrei să achiziționezi cea mai bună friteuză pentru afacerea ta:

1) Capacitatea friteuzei și numărul de cuve

În funcție de cererea pe care o are restaurantul, de numărul de meniuri sau de volumul de lucru, poți opta pentru un model de friteuză profesională ce prezintă cuvă de capacitate mai mare sau o friteuză de banc dublă, echipată cu do cuve ce funcționează separat. Temperatura de prăjire este acționată independent, cu ajutorul unui termostat reglabil.

Astfel, dacă ești în căutarea unui model care să ofere productivitate, poți opta pentru o friteuză dotată cu două cuve. Cu acest tip de echipament se pot prepara în același timp două feluri de mâncare sau o cantitate dublă din același tip.

 

 

2) Modul de funcționare 

Poți alege un model de friteuză electrică sau unul ce utilizează gaz. Avantajul celei electrice este că se poate amenaja acolo unde dorești, este ușor de utilizat, este versatilă, în schimb prezintă costuri mai ridicate de funcționare și poate consuma mai multă energie.

Friteuzele ce funcționează cu gaz trebuie montate în apropierea sursei și au nevoie de spațiu ventilat. În schimb, acest tip de aparate se încălzesc și se răcesc mai repede, timpul de gătire este mai redus față de modelele electrice, nu sunt afectate de întreruperile de curent electric și sunt mai ușor de curățat. Dacă spațiul disponibil în bucătărie nu este o problemă, poți opta pentru o friteuză ce funcționează cu gaz, beneficiind de o soluție economică și eficientă.

 

3) Calitatea fabricației și caracteristicile tehnice 

Alege un model de friteuză profesională fabricată din inox, cel mai des utilizat material în bucătăriile HoReCa. De asemenea, află caracteristicile tehnice ale mai multor modele, pentru a-l alege astfel pe cel mai potrivit, în funcție de putere, capacitate, dimensiune etc.

Investește într-un model de echipament ce oferă garanția durabilității și funcționalității, chiar dacă costul acestuia este mai ridicat decât media. Pe termen lung investiția se va amortiza, iar rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor. Alege astfel un model de friteuză ce prezintă un nivel înalt de calitate a fabricației.

 

4) Alege să achiziționezi de la un producător cu experiență

Atunci când dorești să cumperi o friteuză profesională este important să accesezi o ofertă diversificată, din care să afli toate informațiile referitoarele la modelele disponibile. Este indicat să optezi pentru un producător cu experiență pe piață, care îți poate oferi garanția că modelul achiziționat poate fi reparat în cazul în care se defectează.

Așadar, în alegerea unui model de friteuză este important să se țină cont de cerințele sau nevoile bucătăriei profesionale în care va fi amenajată. Indiferent dacă optezi pentru o friteuză electrică sau una ce funcționează cu gaz, nu trebuie să faci rabat de la calitate. Alege un model funcțional, rezistent și ușor de curățat, ce garantează o utilizare îndelungată și care contribuie la pregătirea unor mâncăruri gustoase pentru clienții tăi.

Pe idealinox.ro este disponibilă o gamă variată de friteuze electrice sau pe gaz, cu o cuva sau doua cuve, potrivite pentru orice tip de afacere HoReCa. Sunt aparate fabricate din materiale durabile, concepute special pentru a rezista uzului intensiv din bucătăria profesională.

 

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă un Review