Află cum alegi cele mai eficiente echipamente frigorifice pentru afacerea ta!

27/07/2022
de catre Sorina Altiparmak

Echipamentele frigorifice sunt indispensabile într-o bucătărie profesională, indiferent de dimensiunile acesteia. În funcție de necesitățile bucătăriei tale, vei avea nevoie de diferite tipuri de echipamente frigorifice, ce îndeplinesc sarcini specifice. Printre aceste echipamente se numără: lăzile frigorifice, frigiderele profesionale, mesele frigorifice, congelatoarele profesionale sau camerele frigorifice.

Cum poți alege mai ușor echipamentul frigorific potrivit? Iată câteva sfaturi de care poți ține cont pentru a ști ce echipament frigorific este ideal pentru afacerea ta.

1) Alege în funcție de spațiu și de necesitățile afacerii tale

Echipamentele frigorifice sunt esențiale pentru a păstra alimentele în condiții optime înainte de gătire. Însă bucătăriile sunt diferite, atât ca funcție, cât și în dimensiuni. De aceea, este important să alegi un congelator, frigider sau masa frigorifică ce se potrivește spațiului de care dispui.

Pentru o mobilitate mai ușoară poți opta pentru utilaje frigorifice prevăzute cu roți pentru deplasare. În acest fel, poți configura mai ușor bucătăria mutând aparatul frigorific acolo unde este nevoie. Poziționarea unui astfel de aparat este de asemenea importantă, fiind necesar să fie aranjat aproape de o sursă de curent electric.

2) Capacitatea echipamentului

Acest aspect este foarte important pentru a calcula capacitatea de care este nevoie pentru refrigerarea și congelarea diferitelor alimente. Producătorii prezintă capacitatea echipamentelor frigorifice exprimată în litri și poți alege dintre numeroase modele de capacități și dimensiuni variate, în funcție de nevoile bucătăriei tale.

3) Calitatea fabricației

Este important să alegi echipamente fabricate din materiale rezistente și de calitate, precum oțelul sau inoxul, pentru a avea garanția că vor fi utilizate mai multă vreme. De asemenea, este esențial să cunoști ce tip de garanție este oferită de către producătorul de la care achiziționezi unitatea frigorifică, astfel încât să beneficiezi de service sau de schimbarea pieselor în caz că apar probleme.

4) Economia de energie și clasa climatică

În achiziționarea unui echipament frigorific este important să ții cont și de clasa climatică a acestuia, astfel încât aparatul să funcționeze în parametrii specificați de către producător, având în vedere temperatura și umiditatea încăperii în care este plasat. Acest aspect, uneori trecut cu vederea, poate conduce la o utilizare optimă și durabilă a piesei achiziționate.

Pe de altă parte, poți consulta specificațiile tehnice ale echipamentelor de care ai nevoie pentru a afla nivelul mediu de consum al acestora și care este plaja optimă de utilizare. Se asigură astfel o funcționare optimă a aparatului și se evită consumul ridicat de energie sau defectarea echipamentului frigorific.

5) Funcțiile pe care le oferă diferitele echipamente frigorifice

Fiecare producător oferă o gamă diversificată de echipamente, ce prezintă diferite funcții și opțiuni de congelare sau de refrigerare. Poți opta pentru modele ce încorporează tehnologii moderne, ce prezintă panou de control cu termostat reglabil, decongelare automată, uși ce prezintă rezistență electrică pentru eliminarea condensului etc.

Achiziția unor astfel de aparate depinde de bugetul alocat investiției și de necesitățile bucătăriei tale profesionale. Există și aparate la prețuri mai accesibile, care prezintă numeroase spații de depozitare și sunt dotate cu sisteme de siguranță și iluminare internă.

6) Studierea ofertei de pe piață

Având în vedere cele menționate anterior, este important să studiezi atent oferta de pe piață. Producătorii oferă numeroase modele de aparate frigorifice pentru orice tip de unitate HoReCa sau bucătărie profesională. Informează-te cu privire la caracteristicile tehnice ale fiecărui model, precum dimensiunea, capacitatea, consumul și funcțiile sale.

Cere oferte de preț pentru aparate și informații suplimentare de la producător, cum ar fi de exemplu timpul de livrare al echipamentului. Ținând cont de informațiile prezentate, îți mărești șansele de a alege echipamentele frigorifice ideale pentru afacerea ta.

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă un Review