Ce trebuie să știi înainte de a achiziționa o hotă inox pentru bucătăria ta profesională

11/09/2022
de catre Sorina Altiparmak

Unul dintre echipamentele esențiale dintr-o bucătărie profesională este hota inox. Aceasta contribuie la eliminarea aburilor și fumului, asigurând o bună ventilație și implicit funcționalitatea optimă a bucătăriei tale profesionale. De aceea, investiția într-o hotă inox profesională este deosebit de importantă.

Există numeroase tipuri de hote profesionale, fiecare cu specificul său și care se pretează pentru un anumit tip de spațiu. Însă numitorul comun al oricărei hote este asigurarea unui mediu de lucru aerisit și a unui climat confortabil pentru clienți. O hotă profesională HoReCa de calitate trebuie să absoarbă fumul, aburul, mirosurile generate de prepararea la cald a mâncărurilor.

În funcție de specificul și cerințele din bucătăria ta profesională poți opta pentru hote de perete sau pentru modele de hote centrale, care se pretează unei configurații de tip insulă. Indiferent de alegere, este important să ții cont de anumite aspecte, pentru a îmbunătăți eficiența în bucătăria profesională și implicit calitatea serviciilor oferite clienților.

1) Puterea motorului adaptat la hota

În funcție de fluxul de lucru din bucătăria profesională vei alege un model de hotă cu o capacitate de absorbție corespunzătoare. Dacă există un volum mare de aburi și fum eliberate, ai nevoie de o hotă inox profesională cu un motor de capacitate mare (peste 1000 m3/oră). Capacitatea de absorbție a unei hote trebuie astfel adaptată volumului de aer din bucătărie.

De regulă, puterea de absorbție a unei hote este recomandată să fie de 10 ori volumul incintei în care va fi montată. Atunci când vizualizezi motoarele pentru hote profesionale de vânzare, ține cont și de acest criteriu, producătorii fiind obligați să precizeze ce capacitate are fiecare model oferit. Dacă acest criteriu nu este afișat, cere informații suplimentare.

2) Dimensiunea hotei

Acest aspect este legat de capacitate, dar ține cont și de spațiul în care trebuie montată hota. Trebuie să iei dimensiunile exacte ale spațiului existent. Din fericire, producătorii oferă numeroase modele de hote profesionale, de mărimi variate. Ideal Inox poate fabrica hote pe dimensiunile spațiului existent în bucătăria ta profesională.

3) Tipul de filtre

Este recomandat să achiziționezi o hotă profesională HoReCa echipată cu filtru anti-grăsime, pentru a absorbi eficient grăsimea eliminată în timpul gătirii. Poți alege și varianta de hote fără filtru, acestea fiind ceva mai ieftine, dar au o durată de funcționare limitată a motorului,întucât toată grasimea va fi absorbită de acesta. Tipurile de filtre oferite de către Ideal Inox sunt filtrele din inox, ideale pentru că se curăță ușor.

4) Tipul de evacuare

De obicei tubulatura unei hote este comercializată separat, pentru că fiecare spațiu are particularitățile sale. În funcție de nevoile tale, poți opta pentru o tubulatură de evacuare externă, una interna sau una mixtă. Indiferent de configurație, toate elementele evacuării (burlane, coturi, cleme, accesorii) trebuie îmbinate perfect, pentru ca hota să funcționeze optim.

5) Nivelul de zgomot

Atunci când hota profesională are o capacitate mare poate genera un zgomot neplăcut. Este indicat fie să alegi o hotă mai silențioasă, sau să configurezi spațiul astfel încât nivelul de zgomot să nu depășească un anumit număr de decibeli.

6) Calitatea fabricației

Alege modele de hotă inox de la producători cu experiență pe piață, care oferă garanție pentru produsele lor. Unele companii de profil pot pune la dispoziție chiar servicii de livrare sau de montare a hotelor. Însă trebuie să ții cont că acestea sunt costuri ce se adaugă prețului hotei achiziționate.

Indiferent de alegere este recomandat ca modelul de hotă inox ales să fie curățat periodic pentru o funcționare eficientă și de lungă durată.

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă un Review