Cum alegi cea mai buna friteuza profesionala pentru restaurant, fast food?

20/02/2022
de catre Sorina Altiparmak

Friteuza profesionala este un aparat de prajire care te ajuta sa gatesti intr-un timp foarte scurt o cantitate mare de cartofi, nuggets, legume, carne, etc.

Prin urmare, dintre echipamentele HoReCa care se afla in bucataria unui restaurant, a unui fast food, autoservire, hotel, etc. nu trebuie sa lipseasca FRITEUZA PROFESIONLA.

Alegerea friteuzei potrivite este influentata de mai multi factori:

  • Sursa de alimentare de care dispui

Poti alege o friteuza profesionala alimentata la energie electrica sau o friteuza profesionala alimentata la gaz natural ori GPL.

  • Capacitatea friteuzei profesionale 

Analizeaza volumul comenzilor! Cantitatea de mancare pe care intentionezi sa o prajesti va determina capacitatea si dimensiunile friteuzei profesionale de care ai nevoie.

Cu cat capacitatea este mai mare, cu atat cantitatea de mancare pe care o folosesti la un ciclu de prajire este mai mare.

De asemenea, capacitatea cuvei va influenta atat consumul de energie electrica sau gaz, cat si dimensiunile friteuzei.

Daca volumul comenzilor este mare, Ideal Inox iti recomanda o friteuza profesionala cu o capacitate de peste 8 litri.

  • Puterea friteuzei profesionale

Cu cat puterea este mai mare, cu atat timpul de asteptare pentru incalzirea uleiului si prepararea alimentelor este mai redus.

Daca folosesti produse congelate, iti recomandam o friteuza profesionala cu o putere mai mare, deoarece in momentul cufundarii alimentelor in baia de ulei, temperature scade cu 30 * C.

  • Tipurile de alimente pe care le vei praji

In cazul in care vrei sa prajesti mai multe alimente simultan, Ideal Inox, iti pune la dispozitie o friteuza profesionala cu doua cuve.

Timpul de prajire al alimentelor este diferit, astfel ca nu vei putea praji in aceeasi cuva doua tipuri de alimente.

Pretul unei friteuze profesionale variaza intrucat caracteristicile influenteaza pretul acesteia.

Ideal Inox iti pune la dispozitie o gama variata de friteuze profesionale, astfel ca ai de unde alege friteuza care se potriveste in restaurantul / fast food-ul tau!

Pentru a obtine cartofi prajiti crocanti la exterior si pufosi in interior, iti dezvaluim un secret:

  • Alegerea tipului de cartofi.

Cei mai des utilizati in bucataria restaurantelor sunt cartofii albi si cartofii rosii.

Pentru cartofi crocanti iti recomandam sa alegi cartofii rosii, insa daca vrei sa fie pufosi si moi, iti recomandam cartofii albi. 

  • Taierea uniform a cartofilor este un factor important. Daca cartoful este taiat la diferite dimensiuni, cei care sunt taiati mai subtire se vor praji mai repede si astfel risti ca cei taiati mai gros sa ramana neprajiti.

Pentru a evita acest lucru, Ideal Inox, iti pune la dispozitie un aparat de taiat cartofii pai care va reduce si timpul de pregatire.

  • Dupa taierea cartofilor, acestia vor fi scufundati de cateva ori in baie de apa rece pentru a indeparta excesul de amidon.
  • Urmatorul pas consta in scurgerea surplusului de apa.  

Inainte de a fi cufundati in baia de ulei, cartofii vor fi lasati intr-o sita, la scurs .

  • In functie de tipul de ulei ales, se selecteaza temperatura friteuzei si se astepta pana ce uleiul atinge temperatura selectata ( de regula 170-190 *C).
  • Cosul de prajire trebuie umplut pe jumatate.
  • Dupa prajire, cartofii trebuie agitati timp de 30 de secunde, dupa care cosul friteuzei se aseaza pentru alte 30 de secunde in spatiul special pentru scurgerea uleiului.

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă un Review