Vezi 6 echipamente HoReCa absolut necesare în bucătăria unui restaurant!

11/04/2022
de catre Sorina Altiparmak

Calitatea meniului unui restaurant este dată de măiestria bucătarilor și este completată de utilizarea unor echipamente HoReCa de calitate. Acestea din urmă contribuie la eficientizarea preparării mâncării și la obținerea unor rezultate ce vor încânta clienții și vor ușura munca personalului restaurantului.

Ce utilaje HoReCa nu ar trebui să lipsească dintr-o bucătărie profesională bine dotată?

O bucătărie profesională este compusă din mai multe zone de lucru, concepute pentru realizarea anumitor activități specifice: zona cuptoarelor, zona blocului termic, zona de refrigerare sau zona de spălare veselă. Fiecare dintre aceste zone fac parte din procesul pregătirii meniului restaurantului și conțin anumite echipamente HoReCa absolut necesare.

Atunci când dorești să vizualizezi o ofertă diversificată de utilaje profesionale de bucătărie, poți accesa gama de echipamente oferită de Ideal Inox. Ai la dispoziție numeroase modele de capacități și dimensiuni variate, ce se pot integra perfect în bucătăria profesională și contribuie la optimizarea lucrului.

Iată 6 exemple de echipamente HoReCa indispensabile unei bucătării profesionale:

1) Cuptor gastronomic cu convecție

Acest tip de cuptor este conceput pentru o coacere uniformă a produselor, mulțumită mai multor ventilatoare și a unui sistem de evacuare a aerului. De asemenea, acest tip de cuptor contribuie la reducerea cu 25% a energiei consumate și la scăderea timpului de preparare a mâncărurilor.

Există numeroase modele din care poți alege, în funcție de spațiul existent, de fluxul de lucru al bucătăriei profesionale și de specificul restaurantului.

 

2) Friteuze 

Aceste aparate profesionale se instalează în zona blocului termic și contribuie la sporirea randamentului în prepararea produselor alimentare. Calitatea unei friteuze profesionale rezidă în designul funcțional și în construcția din inox, un material ce se pretează la o utilizare îndelungată și la o curățare ușoară.

Și în cazul friteuzelor există numeroase modele de dimensiuni și capacități variate din care poți alege pentru a utila bucătăria profesională. Ai la dispoziție modele cu termostat de siguranță, robinete de scurgere și lămpi de avertizare cu privire la depășirea temperaturii.

 

3) Frigider profesional 

Cu siguranță dintr-o bucătărie de restaurant nu trebuie să lipsească un model de frigider profesional, ce poate păstra în condiții optime preparatele. În alegerea unui astfel de echipament trebuie să se aibă în vedere randamentul acestuia, optimizarea consumului de energie și nu în ultimul rând să se țină cont de dimensiunea necesară, adecvată locului de amplasare disponibil. 

 

4) Mașină de spălat vase 

Ținând cont de numărul de clienți ai restaurantului și de eficientizarea fluxului de servire este importantă alegerea unei mașini de spălat vase adecvată. Procesul de spălare contribuie evident și la igienizarea veselei, a tacâmurilor sau a paharelor din care sunt serviți clienții.

Poți opta pentru numeroase modele de mașini de spălat fabricate din inox, care au capacități variate de spălare. Alege modelul de utilaj HoReCa ce se potrivește cel mai bine fluxului de lucru și spațiului bucătăriei tale profesionale.

 

5) Grătare profesionale 

Sunt ideale pentru pregătirea tuturor tipurilor de carne, conferind un aspect apetisant. Poți opta pentru modele electrice sau care funcționează cu gaz, modele ce sunt echipate cu rocă vulcanică sau modele cu placa netedă ori striată. De asemenea, ai posibilitatea de a alege un grătar profesional de banc sau modele ce se pot monta pe suport.

 

6) Mașină de gătit profesională  

Acest tip de utilaj HoReCa, împreună cu aragazurile profesionale sunt esențiale pentru a prepara o mare diversitate de mâncăruri. Poți opta pentru modele alimentate cu gaz și echipate cu 4 arzătoare, modele care se pot monta pe banc sau dacă volumul de lucru este ridicat, poți alege modele de mașini de gătit cu 6 arzătoare și cuptor încorporat.

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă un Review