Vezi care sunt echipamentele HoReCa folosite pentru amenajarea unui fast-food!

16/03/2022
de catre Sorina Altiparmak

 

Proiectarea unui fast-food este un proces complex care implica mai multi factori importanti ce trebuie luati in considerare, astfel incat sa se creeze un spatiu functional si atractiv pentru clienti, dar si practic si eficient pentru personalul din bucatarie si din sala de servire.

Iata cateva dintre aspectele cheie care trebuie luate in considerare in proiectarea unui fast-food:

  1. Locatia si spatiul disponibil - este important sa se analizeze spatiul disponibil si sa se decida daca se va construi un spatiu nou sau se va renova unul existent. Este important sa se ia in considerare si amplasarea fast-food-ului in raport cu traficul pietonal si rutier.
  2. Fluxul de lucru - este important sa se planifice un flux de lucru eficient, astfel incat personalul sa poata pregati mancarea si sa o serveasca rapid si fara intarzieri.
  3. Echipamentul necesar - trebuie sa se evalueze ce tip de echipament va fi necesar pentru a prepara si servi mancarea. Acesta trebuie sa fie eficient si sa ocupe cat mai putin spatiu.
  4. Siguranta alimentara - este important ca proiectarea sa tina cont de regulile de siguranta alimentara, cum ar fi spatiile de depozitare a alimentelor si frigorificele.
  5. Design-ul interior - fast-food-ul trebuie sa fie atragator si sa aiba o atmosfera placuta pentru clienti, astfel incat sa se simta confortabil si sa se intoarca in mod regulat.
  6. Sistemul de iluminare si ventilatie - este important sa se asigure o iluminare adecvata si un sistem de ventilatie eficient, pentru a mentine o atmosfera placuta si pentru a asigura o buna calitate a aerului.

În concluzie, în funcție de formatul afacerii tale și tipul de mâncare rapidă pe care dorești să îl comercializezi, va fi nevoie de o echipare specifică a viitorului tău restaurant tip fast-food.

Investiția în utilaje HoReCa și echipamente profesionale de bucătărie fast-food este esențială pentru a începe cu bine business-ul tău.

La Ideal Inox găsești o ofertă variată și cuprinzătoare de echipamente HoReCa destinate funcționării optime a unui fast-food.

Iată care sunt principalele echipamente și utilaje pe care le poți achiziționa pentru a-ți deschide un restaurant fast-food:

1) Friteuză profesională

Un astfel de aparat este nelipsit în unitățile fast-food. Prăjirea cartofilor este esențială în crearea unor garnituri gustoase pentru diferite meniuri de carne, hamburgeri, șaorme sau salate. Poți opta pentru friteuze electrice sau friteuze profesionale ce funcționează cu gaz. Există modele variate în funcție de capacitate, de la 3 litri, până la 24 de litri.

Aceste utilaje sunt fabricate din inox rezistent, prezintă dispozitiv de scurgere a uleiului și termostat de siguranță. Există de asemenea, opțiuni variate precum friteuze duble sau friteuze electrice cu spațiu pentru depozitare. Alegi astfel ușor modelul ideal spațiului tău.

2) Grătare profesionale

Unul dintre echipamentele importante de care ai nevoie într-un fast-food este grătarul profesional. Acesta este necesar pentru a gati carnea, burgerii, sandwich-urile si alte preparate pe baza de carne.

Poți alege diferite modele în funcție de volumul de lucru și de meniurile servite. Ai la dispoziție modele grătar de banc, fabricate din inox și echipate cu placă de fontă striată sau poți alege varianta de grătare pe suport.

Acestea din urmă prezintă placă striată din oțel inox, termostat ajustabil, ca și modelele de banc, dar au în plus spațiu de depozitare. Și pentru aceste tipuri de grătar există variante electrice sau care funcționează cu gaz ori GPL.

3) Rotisor profesional

Pentru coacerea uniformă a diferitelor tipuri de carne (pui, vită, porc, miel) vei avea nevoie de un model de rotisor eficient și calitativ. Poți opta pentru varianta de rotisor profesional ce funcționează cu gaz sau pentru un rotisor electric.

În funcție de volumul de lucru alegi modelul ținând cont de capacitatea sa, de la 6 până la 60 de pui. Fiecare model este echipat cu arzător independent, iluminare internă sau geam față și spate.

4) Toaster profesional

Pentru prăjirea feliilor de pâine în mod uniform, un toaster profesional face cea mai bună treabă. Modelele Ideal Inox sunt echipate cu suprafață din fontă striată, clapă prevăzută cu mâner protejat, precum și termostat. Oțelul inox și fonta din care sunt fabricate modelele contribuie la o folosire îndelungată.

5) Aparat hot dog

Atunci când în meniul fast-food-ului intră și hot dogul este necesară achiziționarea unor modele de aparate hot dog profesionale. Acest tip de aparat fabricat din inox dispune de role speciale, care asigură o coacere uniformă a produsului, precum și de termostat reglabil.

6) Dozator sosuri

Este un dispozitiv foarte util pentru adăugarea de muștar, maioneză și ketchup la diferitele preparate de tip fast food (șaorma, hot dog, hamburger). Există versiuni cu 2 sau 3 compartimente, în funcție de tipul de sos oferit.

7) Vitrina frigorifica 

Este necesara pentru a depozita si afisa alimentele reci, cum ar fi salatele, sandwich-urile sau alte preparate gata pregatite.

8) Accesorii fast food

Există de asemenea, numeroase alte tipuri de echipamente profesionale ce pot fi achiziționate pentru deschiderea unui fast food. Printre acestea se numără: aparat de waffle, aparat de făcut gofre, crepieră sau aparat clătite. Mai pot fi achiziționat mese din inox și hote inox pentru eliminarea fumului și aburilor.

În plus, poți opta pentru servicii de proiectare și amenajare a spațiului de lucru. Acestea sunt schițe în format tridimensional, prin care poți vizualiza cum va arăta incinta fast food-ului tău înainte de amenajare. Contează astfel pe utilajele și soluțiile de calitate marca Ideal Inox!

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă un Review