5 echipamente care nu trebuie să lipsească dintr-o brutărie de succes!

13/06/2022
de catre Sorina Altiparmak

Deschiderea unei brutării se poate transforma într-o afacere profitabilă, mai ales atunci când investești în echipamente profesionale moderne, ce eficientizează lucrul și contribuie la oferirea unor produse calitative. O brutărie cu adevărat performantă oferă sortimente variate și gustoase de pâine și alte produse de panificație, într-un timp optim. În prezent există utilaje panificație ce conferă o productivitate ridicată și înlesnesc procesul de fabricație al pâinii și al multor altor produse de panificație.

Iată câteva echipamente care ajută la eficientizarea procesului de panificație:

1) Divizor de aluat

Divizor aluat volumetric, Ideal Inox, 60 Kg

Acest tip de echipament asigură o procesare rapidă a aluatului și prezintă sistem de reglare a greutății, astfel încât poți selecta gramajul aluatului produselor, ce poate varia începând de la 250g până la peste 1.2 kg. De asemenea, un astfel de aparat are o capacitate de producție ridicată, reușind în funcție de model să producă și peste 1000 de bucăți pe oră. Un model de divizor aluat de calitate poate în acest caz să sporească productivitatea într-o brutărie și să economisească timp.

2) Malaxor aluat

Alegerea unui malaxor aluat de calitate contribuie la crearea unui aluat omogen și în același timp, reduce timpul de producție. În funcție de cantitatea de aluat ce trebuie procesată poți alege modele de capacități diferite, de la câteva kilograme, până la câteva zeci de kilograme, aparate  care îndeplinesc cerințele brutăriei tale. Malaxoarele sunt fabricate din inox, un material rezistent, care nu afectează gustul produselor și care se poate curăța cu ușurință.

3) Aparat de modelat aluatul

Varietatea tipurilor de pâine poate fi oferită și de forma acestora. Cu ajutorul unui aparat de modelat aluatul, se pot obține produse de panificație de forme variate. Poți opta fie pentru un aparat conic de modelat aluatul într-o formă rotundă, ce poate fi prevăzut cu dispozitiv de dispersat făina sau alegi un aparat de modelat aluatul sub formă alungită. Acesta din urmă este ideal pentru crearea franzelelor sau a baghetelor de pâine.

În plus, capacitatea unor astfel de echipamente de brutărie este foarte ridicată, cu un aparat de modelat aluatul se pot obține chiar și 2500 de pâini pe oră.

4) Cuptoare panificație

Acesta este un echipament absolut indispensabil într-o brutărie. Noile modele de cuptoare de pâine sunt foarte eficiente, asigurând o coacere rapidă și uniformă a aluatului. Există numeroase modele, de dimensiuni și capacități diferite, pentru a acomoda mai multe tăvi cu produse de panificație. Poți opta pentru cuptoare de pâine electrice, ce economisesc timp și care prezintă coacere cu abur și sistem digital de programare.

5) Dospitor

Pentru o dospire rapidă și eficientă a aluatului este util să echipezi brutăria cu un dospitor aluat prevăzut cu termostat și capacitate pentru mai multe tăvi. Acest aparat este util mai ales atunci când dorești să-ți diferențiezi gama de produse de panificație oferite clienților.

Acestea sunt principalele tipuri de echipamente brutărie, ce contribuie la eficientizarea și la îmbunătățirea fluxului de lucru. Cu ajutorul lor vei putea să realizezi cele mai gustoase și inedite produse de panificație.

La Ideal Inox gasești o gamă largă de echipamente HoReCa, atât pentru o linie completă de panificație, cât și pentru dotarea unui restauranr, fast-food, etc.

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă un Review