5 sfaturi pentru a alege o vitrină frigorifică pentru afacerea ta din domeniul HoReCa

28/10/2022
de catre Sorina Altiparmak

O vitrină frigorifică reprezintă un echipament esențial în orice unitate sau restaurant HoReCa. Prin intermediul său îți poți etala eficient produsele și îți faci cunoscută oferta clienților. Aceste produse trebuie păstrate în condiții optime, la anumite temperaturi, de aceea investiția într-o vitrină rece de calitate este importantă.

În funcție de profilul afacerii tale vei avea nevoie de vitrine frigorifice pentru a putea expune întreaga gamă de produse pe care le comercializezi. Într-o vitrină se poate etala diferite alimente, precum: băuturi, gustări reci, torturi, prăjituri, produse de patiserie, carne, lactate, brânzeturi sau pește.

Deoarece o vitrină rece profesională poate expune toate aceste alimente, în alegerea sa este nevoie să se țină cont de criterii specifice, ce țin de capacitate, tipul acesteia sau de calitatea fabricației.

Iată câteva sfaturi de care poți ține cont atunci când vrei să achiziționezi o vitrină profesională:

1) Tipul de vitrină

Acest criteriu se referă la forma echipamentului, astfel vitrinele pot fi verticale sau orizontale.

Vitrinele frigorifice verticale sunt utilizate pentru expunerea și păstrarea băuturilor. Au avantajul că se pot integra ușor într-un anumit spațiu, fiind mai înguste. De asemenea, rafturile sau grătarele se pot muta pentru a permite expunerea băuturilor aflate în sticle sau recipiente de diferite înălțimi.

Poți opta pentru un model simplu de vitrină, atunci când nu deții un volum mare de expus sau pentru modele de vitrine tip agregat, atunci când există cerere ridicată pentru diferite sortimente de băuturi, ce trebuie păstrate la rece.

O vitrină frigorifică orizontală este utilizată la păstrarea și etalarea diferitelor alimente. Pentru o expunere cât mai atractivă se recomandă vitrinele cu geamuri drepte și cadru de culoare închisă, pentru a nu reflecta lumina de deasupra și pentru a atrage mai bine atenția asupra produselor.

De asemenea, este indicat ca rafturile să fie fabricate din sticlă, iar ușa glisantă de asemenea, pentru a oferi o vizibilitate optimă.

 

2) Capacitatea vitrinei

În funcție de volumul de produse ce trebuie expus, vei avea nevoie de o vitrină cu o anumită capacitate de stocare. Astfel, poți lua decizia să alegi modele de vitrină rece de capacitate mai mare sau să achiziționezi mai multe modele de capacitate mai mică, pentru a etala produsele pe categorii de alimente. Această din urmă modalitate este de recomandat, pentru că o vitrină voluminoasă care nu are expuse suficiente produse nu atrage clienții.

3) Designul vitrinei

Prin intermediul unei vitrine prezentare îți expui produsele clienților tăi. Așadar și aspectul unei vitrine este important. Există modele numeroase pe piață și le poți alege astfel pe cele care îmbină partea funcțională cu cea estetică. Optează pentru vitrine cu bună iluminare interioară, care se pot utiliza ușor de către personal și care pot etala într-un mod plăcut produsele alimentare comercializate.

De asemenea, alege modele ce prezintă componente din inox, mânere, rafturi, polițe, care se pot igieniza ușor. Solicită mai multe informații cu privire la opțiunile și funcțiile modelului de vitrină pe care-l dorești și pune în balanță avantajele și dezavantajele sale pentru afacerea ta.

4) Eficiența energetică

Dacă dorești să economisești energie pe o perioadă mai îndelungată, poți alege un model de vitrină ce face parte dintr-o gamă ecologică, cu un consum mai redus de energie. Costul unui asemenea echipament poate fi mai ridicat, dar se poate amortiza în decursul primului an de funcționare.

5) Calitatea înainte de toate

Unii producători oferă modele la prețuri care pot părea avantajoase, însă de cele mai multe ori aceștia fac rabat de la calitate. Uneori echipamentele mai ieftine pot suferi defecțiuni mai dese, având astfel un impact negativ asupra bugetului tău.

Este important să achiziționezi modele de vitrină frigorifică de la producători cu experiență, ce oferă garanție și alte facilități la achiziția produselor. Astfel, ai încredere că echipamentul va funcționa ideal pentru o perioadă de timp îndelungată.

Ținând cont de sfaturile prezentate, cu siguranță vei găsi modele de vitrină frigorifică eficiente,  care vor atrage clienții către produsele tale.

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă un Review