Filtrează

Filtrează Filtrează

Cuptoare gastronomice

De multe ori suntem intrebati ce insemna cuptor convectional.

Cuptorul convectional este dotat cu unul sau mai multe ventilatorare care ajuta la distribuirea uniforma a aerului fierbinte in interiorul cuptorului, astfel ca, va exista o coacere uniforma a produselor. De asemenea, cuptorul este dotat si cu un sistem de evacuare a aerului.

Indiferent de distanta de la elementul de incalzire, temperatura va fi aceeasi in orice punct al cuptorului.

Cuptorul cu convectie prezinta mai multe avantaje:     

 ✔Produsele se coc uniform pe toate partile. In cazul in care sunt introduse mai multe gastronoame, nu este necesar sa schimbati locul acestora.

 ✔Intrucat timpul necesar pentru coacerea unui produ se reduce cu aproximativ 25 %, se va reduce si constul pentru energia electrica. De asemenea, timpul necesar pentru incalzirea cuptorului cu convectie este mai redus decat la cuptoarele care nu sunt dotate cu aceasta functie

 Procesul de preparare ocupa mai putin timp, inclusiv, din contul reducerii timpului necesar pentru infierbinatarea  cuptorului.    

✔Utilizarea convectiei presupune utilizarea unei cantitati mai mici de ulei.